perjantai 30. toukokuuta 2014

Keskiaikamarkkinat saavat tulla!

Meidän ensimmäiset keskiaikavaatteet ovat valmiit. Kuvista puuttuu alusasut koska olen niin laiska etten jaksanut pukea sitä ja mies on hukannut omansa (vai minäkö sen olen hukannut?). Lapsia en viitti kiduttaa pukemalla niitä, etenkin kun likka sanoo että sen mekko on liian pieni eikä se tykkää siitä.. hmm.. mitenkähän sen saa pukeutumaan vaatteisiinsa sitten markkinoille?

Vyöt puuttuu kummaltakin, ne olisi tarkoitus ostaa viimeistään Turun markkinoilta. Samaten kumpikin meistä on vielä ilman kenkiä ja minulta puuttuu sukat. Pyhän Birgitan myssyyni en ole tyytyväinen, se on varmaan liian paksua pellavaa ja nyöri muutenkin liian paksu. Ja se näyttää uimalakilta. Tottumiskysymyksiä kai... Jonkun simppelin hunnun haluaisin myös. Ei leukaliinaa, se ahdistaa.

Vähän näemmä kirraa kangas sieltä täältä, älkää katsoko liian tarkkaan.
 Miehen tunika koki viimehetken muutoksen. Alunperin siinä oli vain pieni halkio edessä mihin piti laittaa 5-6 nappia mutta päätinkin sitten vetää koko komeuden halki ja laittaa siihen nyörityksen. Miehen hoset piti tehdä kahdesta eri osasta kangaspulan takia, miehellä siis jalassa "legginsit" ja päällä matalavartiset sukat. Mitenhän paha tyylimoka tämä on? Paremmat hoset sitten paremmalla ajalla... Tein ukkelille myös hatun, Fryygialaismyssyn (kirjasta Keskiajan vaatteet) mutta kappas kappas, siitä tuli liian pieni. Kovasti mies sitä yritti venyttää mutta hitto vie, jos hattu päässä miehen silmät vetää vinoon ja naama näyttää siltä kun olisi kasvojen kohotuksessa käynyt ei voi muuta kun myöntää että pieni se on eikä siitä muuksi muutu. Jollekin pienipäisemmälle siitä siis hyvä hattu. Otetaan markkinoille mukaan josko joku sen huolisi.

Kangaspula iski ja miehen hoset on tehty kahdesta eri palasta.
Tyttö kaipaa vielä päällensä takkia jos sattuu viileät ilmat. Kaavat oon repinyt ihan omasta päästä mutta inspiraatiopula iski. Pakkohan se on markkinoille valmiiksi saada ettei napero palellu, sen mekossa kun ei ole niitä hihoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi!