torstai 1. toukokuuta 2014

Keskiaikaa pikkupojalle

Meidän poitsulle tein  parit housut ja paidan.
Housut on aivan valtavan leveät ja näyttävät ihan hulluilta tuon päällä, toiset housut tein kapeammiksi ja niistä tuli sitten melkein liiankin kaposet... Pitää ehkä kokeilla jaksaiskos nähdä vaivaa ja ommella jotain lisälevikettä niihin jossainvaiheessa. Paita on kooltaan aika hyvä, hihat on vähän pitkät mutta se ongelma korjaantuu ihan vaan kääntämällä.

Kaavat vaatteisiin otin kirjasta Keskiajan puvut mutta noita on muokattu sitten kooltaan tai muuten vaan. Eivät varmaan enää mene ihan just niinkun pitäisi mutta noissa lastenvaatteissa ei oo niin tarkkaa. Eipä tuo kuminauhakaan tuossa housun reunassa taida ihan keskiajasta mennä.

 
 Tässä tätä paitaa... meinasin ostaa kesän markkinoilta tinanapit tähän. Tulis aika söpö. Helma vielä huolittelematta. Mietin että pitäiskö se jättää reilusti pitkäksi vai lyhentäiskö sitä niin ettei jää konttaillessa polvien alle. Toisaalta taas pitkä paita olis myös lämpimämpi jos oikein huonot kelit sattuu. Tai ehkä tuo lapsi yllättää ja kävelee kesällä :D Sitten ei olis helman mitalla niin kovasti väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi!