perjantai 12. helmikuuta 2016

Pikkulapsen tumput + OHJE

Tämän mallin tumppuja olen tehnyt useat ja nyt ajattelin kirjoittaa näille ohjeen sillä nämä on kertakaikkiaan niin toimivat että muidenkin pitää päästä tekemään näitä. Leveä varsi menee hyvin hihan päälle ja pysyy kädessä.

Lankana näissä on ollut Novitan  Wool tai Nalle, Tokmannin Kotikutoinen yms. melko ohut lanka sillä nämä on hirmu hyvät hanskat työntää esim. kurarukkasen alle ilman että paketti on niin tönkkö ettei lapsi enää pysty tekemään mitään ulkona. Puikkokoko on ollut aina 3mm. Lankaa näihin menee about 40g/pari.

Tämä ohje on n. 2-vuotiaan lapaseen Woolista.

1. Luo 12s/puikko. Neulo 1krs oikein, 2 krs nurin ja sen jälkeen 20krs oikein.

2. Kavenna 2s/puikko niin että resorin kohdalla on enää 10s/puikko. Itse neulon joka puikon alussa 1o ja sen jälkeen kavennan 2s pois.

3. Tee 10krs 1o 1n resoria.

4. Neulo 5krs oikein. Tee peukalolle aukko nostamalla ensimmäiset 7s (tai 8s) apulangalle. Luo 7s (tai8s) ja jatka neulomista vielä  15krs. 
5. Tee venekavennus.

6. Peukalo: Poimi apulangan silmukat yhdelle puikolle ja kerää peukun yläpuolelta yhtä monta silmukkaa. Nappaa vielä peukalon kummaltakin sivulta 1s ettei reunoihin jää reikiä. Neulo 10krs ja tee venekavennus.

Itse olen tykännyt alareunaan virkata vielä 2krs kiinteitä silmukoita. Lisäksi olen painanut KAM-nepit reunaan jotta tumput saa kätevästi niistä kiinni toisiinsa niin ei pääse parit hukkumaan.


Tässä jotakin hyväksi havaittuja silmukkamääriä.
Tumput Woolista n. 2-vuotiaalle : 12s/puikko, resori ja kämmenosa 10s/puikko.
Tumput Nallesta n. 4-vuotiaalle: 12s/puikko, resori ja kämmenosa 10s/puikko.
Tumput Nallesta n. 2-vuotiaalle: 10s puikko, resori ja kämmenosa 8s/puikko.

Nelivuotiaan tumppuun peukku kannattaa tehdä 8s:lla tai jopa 9s:lla. Ja kerroksia ennen kavennusta saa olla varmaankin 12-14. Toki riippuu paljon lapsen käden koosta ja siitä onko tumppu tarkoitus työntää rukkaseen vai pitää sellaisenaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi!