keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Lupiinia ja koivua

Kasvivärjäyrssa. Tänään keittelin koivun jäkälää ja nilaa sekä lupiinia. Nila yllätti punaisuudellaan sillä ensimmäisellä kerralla tuloksena oli jotakuinkin ihon värinen lanka... (joka uppoaa huomenna indigoon). Lupiinikin antoi tälläkertaa paljon paremman värin kun viimeksi.


Meinasipa ihan unohtua, Turun keskiaikamarkkinat tuli koettua myös. Tälläiseltä meidän perhe näytti.

2 kommenttia:

 1. Vautsivau, olettepa olleet hienoina! Huippua, että olet jaksanut ommella kaikille puvut. Ostitteko kengät vai teitkö nekin? Me olimme tuolla myös ihastelemassa muiden hienoja aikaansaannoksia.

  Haaveilen, että ompelisin meille puvut, mutta toistaseksi on jäänyt haaveeksi. Lähinnä neulon tarpeeseen sukkia, pipoja, lapasia, kaulureita yms, enkä nyt kesällä ole viitsinyt neuloakaan. Nythän ne puvut olisi helppo tehdä, kun lapset ovat pieniä, ei tarvitsisi ommella niin paljoa... :D

  Lankojen värjääminen on varmastikin sellainen homma, johon hurahtaisin myös.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista :) Kengät on ostettu nettikaupasta saksasta mutta kyllä tässä pitää talven pimeinä iltoina varmaan kokeilla mitä siitä tulisi jos yrittäisi itse tehdä kengät. Ei se nyt NIIIIIIN vaikeaa voi olla ;)

  Langan värjääminen on kyllä hirmuisen kivaa hommaa, aikaavievää kylläkin. Lapset vähän haittaa harrastusta ;) Vaatteiden ompelu noille lapsille on kyllä helppoa kun ovat niin pikkuisia vielä. Tosin yritän tehdä vaatteista niin reiluja että menisivät vielä seuraavankin kesän. Kunhan tämän kesän markkinat on ohi niin työn alle pääsee viikinkivaatteet koko perheelle.

  VastaaPoista

Jätä merkki käynnistäsi!