sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kuolalappuja kuolaavalle

Rumat ruokalaput jotka ajavat kuolalappujen virkaa ovat kokoaika kuivumassa joten päätin tehdä muutaman lisää ihan itse. Kaavan nappasin jostain ruokalapusta, kankaana jälleen kerran jämäpaloja. Taustana kosteutta pitämässä paksua fleeceä.

Kääntöaukko ei suostunut sulkeutumaan nätisti sitten millään...

Kiinnityksenä KAM-nepit

perjantai 8. helmikuuta 2013

Viitelöity kaulahuivi

Sain eilen aloitettua sitä kaulahuivia jonka olisi tarkoitus siis valmistua näistä langoista. Muina työvälineinä mulla oli kaksi tuolia, kaksi vaatekaapin henkaritankoa ja paksusta pahvista tehdyt tikut.


En ollut päässyt alkua pidemmälle kun "pitkä pinnani" meinasi jo kärvähtää... Luomisvaiheessa ongelmaksi koitui se, että loimia ei saanut kiristettyä kun tuolit meinasivat kaatua kokoajan. Vasta siinävaiheessa kun jo tein työtä keksin pistää painoa tuolien päälle että loimet pysyvät tarpeeksi tiukalla. Viriötkin olivat vähän miten sattuu, luomisvaiheessa tehty moka sekin mutta korjattavissa.

Lopulta pääsin työntouhuun joka tässä vaiheessa oli vielä melkoisen vaikeaa kun loimet ovat liian löysällä ja supussa. Jossain vaiheessa keksin levittää työtä vähän leveämmälle niin lankojen poimiminen ja kiristäminenkin helpottui.

Alku aina hankalaa, tässä vaiheessa työ on liian supussakin vielä ja lankojen poimiminen oli vaikeaa tuollaisesta sumppukasasta....

Lopulta työ lähti sujumaan ja tässä näkyy jo kuviotakin.

Tässä kuvassa näkyy alkupään sotkuja, putken ympärillä olevan langat ovat vähän sotkussa osittain. Nyt kun työ on pidemmällä se ei enää haittaa.

Lisää kuvateksti

Perinnenauhat-kurssi, tunti nro 3 - Viitelöintiä ja lautanauhaa

Tässä ensimmäinen viitelöintityöni, tämä on ihan tällainen mallikappale. Nopeastihan tuommoinen kapea nauha valmistuu vaikka lanka onkin melko ohutta. Hauskan näköistä tuosta kyllä tulee ja erittäin hauskaa tehdä!

Lanka: Kotikulta Villainen 100% villaa

Viime tunnilla aloittelin myös ystävänpäivään liittyen lautanauhaa. Malli on Mari Voipion suunnittelema (löytynee jostain Käspaikan uumenista). Tästä olisi tarkoitus tehdä pari avaimenperää.

Lanka: 7 Veljestä ja Nalle
Noh, sitten takaisin viitelöintiin. Kävin tänään ostamassa langat kaulahuivia varten, näistä ihanista Isoveli-langoista alkaa toivottavasti jo tänään valmistua kaulahuivi! Kuviona käytän tuota samaa mikä on tuossa ylimmässä mallipalassakin, se oli semmonen helppo, jokaista väriä tulee yhtä paljon. Nyt pitäisi vaan alkaa vähän suunnitella miten leveän ja pitkän huivista haluan. Mittaahan sillä saisi olla vaikka kuinka, tykkään että huivi saa olla vähän semmonen ylipitkä mutta katsotaan nyt mihin mä saan kiinnitettyä työn.