lauantai 3. elokuuta 2013

Keskiaikainen pukukurssi

Medium Aevum Hollolense järjestää pukukurssin Hollolan Kunnantuvalla nyt tänä viikonloppuna 3.-4.8.2013 ja minä olen mukana!

Ensi kesäksi olisi tarkoitus saada asut valmiiksi kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Tänään kurssilla aloiteltiin alusasun valmistaminen. Minä otin työn alle tytön alusasun, josta mittaamisesta huolimatta tuntui tulevan aika pieni... jos miettii, että sitä on tarkoitus käyttää vasta ensi kesänä.... No, toivotaan että tytsä ei kasva liikaa :)

Tästä se lähtee, sivukiilat vielä puuttuu...

Ensimmäiset sovitukset! Hihoissa ainakin riittää mittaa mutta helmaa varmaan saa jatkaa jonkinnäköisellä lisälirpakkeella ettei jää ihan polvipituiseksi.
Täytyy sanoa, että käsinompelu pääsi yllättämään positiivisesti. Se ei olekaan niin vaivalloista ja hidasta kun mä pelkäsin. Tuollaiset hitaat kärsivällisyyttä ja keskittymistä vaativat hommat eivät oo mun juttu mutta tämähän olikin oikein mukavaa hommaa. Ja mielenkiintoista kertakaikkiaan!

Huomenna leikataan tähän asuun ne sivukiilat ja opettelen huolittelemaan helman, hihansuun ja tuon kaula-aukon joka vaatii jonkinlaisen nyörityksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi!