maanantai 24. syyskuuta 2012

Käsityöt

Käsityö on jonkin asian valmistamista käsin; joko työkaluja käyttämällä tai pelkästään käsin muotoilemalla, kuitenkin käyttämättä täysin automatisoitua työtapaa. Käsityö on ajatuksen ohjaama prosessi, joka sisältää idean tuotoksesta sekä tiedon sen toteuttamisesta. Käsityönä tehtävät esineet syntyvät perinteisimmin käden motorisilla taidoilla; käden, käden ja tuntoaistihavaintojen yhteispelinä. Joskin monien, erityisesti luksus-esineiden sanotaan nykyään olevan käsityötä, vaikka käsityön osuus tuotannosta olisi ollut ainoastaan tuotteen viimeistely, kokoonpano ja tarkastus.

Näin käsitöistä sanoi Wikipedia. Tekemiäni käsitöitä siis olisi tarkoitus esitellä tässä blogissa. Joskus uusia töitä tulee kuin liukuhihnalta ja joskus taas menee pidempi aika että saan mitään valmiiksi.
Mä lähinnä ompelen ja virkkaan mutta innostun helposti kaikesta uudesta ja tykkään kokeilla kaikkea uutta ihan vaan tietääkseni osaisinko. Ihan uusimpia juttuja ovat värttinällä kehrääminen, neulakinnastekniikka ja lautanauhat. Näiden pariin mut vei innostus keskiaikaan ja käsityöihmisenä toki kiinnostuin keskiaikaisista käsitöistä. Talven ja kevään aikana olisi tarkoitus osallistua keskiaikaseuran järjestämälle pukukurssille ja tehdä perheelle viikinkiajan vaatteet.

Blogissa tullaan varmasti monesti mainitsemaan tyttö, hän on siis meidän esikoinen jota pitkään ja hartaasti odottettiin ja viimein joulukuussa 2011 hän syntyi. Myös miehestä saatan mainita, mies on vuotta minua vanhempi saman kylän asukki kuin minäkin. Ja edelleen asutaan samaisella kylällä, niin se vaan taitaa mennä että ei kannata mennä merta edemmäs kalaan ;) Yhdessä ollaan oltu vuodesta 2003 ja naimisiin mentiin 2007 joten onhan tässä jo yhteistä taivalta jonkin aikaa matkattu. Kotona asustaa tällähetkellä myös sekarotuinen koirappa ja myöskin jo elämänsä ehtoopuolta viettävä kissaherra.

Kuvien ja tekstien kopiointi ei ole suotavaa ilman lupaani. Kommentointi sen sijaan on hyvinkin toivottua. Itselläni ei ystäväpiiristä löydy muita käsityöihmisiä ja siinä oli yksi syy tämän blogin perustamiselle, että saisin mm. palautetta tekemistäni töistä. Kritiikkiäkin saa jättää mutta siitä en ole takuussa miten kauniisti sen osaan ottaa vastaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki käynnistäsi!