lauantai 21. kesäkuuta 2014

Takki taaperolle

Ihana suomen kesä. Ekat markkinat lähestyy ja pakkohan se oli alkaa ommella lämmintä vaatetta lapselle kenen keskiaikaiseen vaateparteen kuuluu nyt pellavamekko ja hihaton päällysmekko.
Juuri äsken valmistui pohkeeseen saakka ylettyvä takki. Koska vihaan nappien ja napinläpien ompelua aattelin päästä helpolla ja etsiä takin yläosaan jokusen kauniin hakasen millä takin saa pysymään kiinni.
Ja mikä parasta, kun tuo jää tytölle pieneksi on seuraava käyttäjä toivottavasti sopiva takin sisään.
Tytsälle on myös huppu mutta sekin on nappeja vailla. Meinasin ekat markkinat pärjätä ilman,  ehkä laitan vaan nyörinpätkät leuan alle että saa jollain vähän kiinni sitä tarvittaessa.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Virkattuja kesähattuja taaperoille

Kaksi tyttöä on jo saaneet omansa ja vielä omalle tytölle tarttee tehdä yksi. On niin helppoja tehdä että noitahan virkkailisi ihan omaksi ilokseen.

Eka hattu oli kokonaan pinkki, tässä meidän naperon päässä kylläkin.


Toiseen hattuun tuli violetti raita ja rusetti.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ekat kasvivärjätyt langat!

Nyt on tätäkin kokeiltu, mahdottoman mielenkiintoista puuhaa. Pahoin pelkään että tähän saattaa hurahtaa pian ihan tosissaan.

Kuvassa kaksi ensimmäistä koivua, ekaan lisättiin lopuksi rautavithrilliä. Seuraavat kaksi vaahteraa joista toisessa rautavithrilli ja viimeisenä voikukka. Kaikissa puretusaineena aluna.

Koivuista tuli sen verran tylsä väri (vaikka itse liemi olikin tooodella houkuttelevan ruosteen punainen) että nuo taitavat päätyä tänään vielä lupiinikattilaan.

Lankana oli Virtain villan 100% villalanka.

Ihanaa puuhaa kertakaikkiaan. Olen menossa heinäkuun alussa värjäyskurssille missä kokeillaan myös sitä indigoa. En malta odottaa!

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Uusi päällinen keittiöjakkaraan

Vanhasta keittiöjakkarasta oli päällinen joskus kadonnut. Virkkasin siihen uuden ja tuoli on kuin uusi :)
Virkkasin päällisen juuri sopivaksi mutta tein siihen mustalla reilut reunat jotka ompelin tuolin alapuolelle kiinni ja sain päällisen kiristettyä tiukasti istuinosan ympäri. 


Lankana Novitan Nostalgia, koukku 4mm