lauantai 28. syyskuuta 2013

Kurarukkaset

Tein Maitotytön blogin ohjeen mukaan kurahanskat tytölle. Päälliskankaana PUL-kangas ja vuorena vanhaa torkkupeittoa (joka elää nyt uudelleen myös rinnanlämmittimenä sekä vauvan pikkupeittona kurahanskojen lisäksi).

Joustokanttinauhaa oli vaikea löytää ja vielä vaikeampaa ommella. Lopputulos on silti ihan siisti jos ei nyt ihan kauhian tarkasti katsele ;) Voisimpa tehdä tällä kaavalla lisääkin rukkasia.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Palatossut

Innostuin palatossuista. Näitä mummilla oli aina ja ne piti aina laittaa jalkaan kun sinne meni, halusi tai ei, koska siellä oli kylmät lattiat ;)

Tälläset tuli ekoista, tyttöselle aivan liian suuret. No, kyllä ne joku päivä mahtuu.
Lanka: 7 Veljestä, Puikot: 4mm
Tästä seuraavaa settiä naapuriin... 15 silmukkaa ja tossun kooksi tulee about 30.


Ja tässä jotain uutta, maailman kaunein lanka. Jätetään vielä piementoon mitä näistä ihanuuksista valmistuu ;) Nämä langat ostin eilen eräästä lankakaupasta, viimein hellyin ja ostin omaan makuun melko kalliit kerät ja eivätkös nämä hävinneet sillä reissulla kaupungille. Kävipä kuitenkin melkoinen mäihä ja kun tänään aamulla soitin kyseiseen liikkeeseen niin joku oli palauttanut nuo kerät sinne kauppaan, onneksi kuitti oli kassissa lankojen kanssa. maanantai 16. syyskuuta 2013

Poikanen 1kk 4pv

Siinä se nyt nukkuu, ihan itte tehdyissä villiksissä. Ovat suorastaan istuvat!  Lankana oli Sandsgarnin Easy. Aika paksu lanka mutta ei kuitenkaan tuu yhtään liian paksu setti.

lauantai 14. syyskuuta 2013

Vihreitä maistiaisia

Mekko on taas jokusta pistoa valmiimpi. Pakkohan sitä oli sovittaa nyt kun sain kiilat paikalleen. Vyö ei ole ihan just sitä parasta keskiaikaa ja etumus on kiinni neuloilla mutta pitänee sanoa, että alkaa näyttää hyvältä!

Etumuksessa on vieläkin paljon ylimääräistä.. no, onneksi pienentäminen on helppoa.

Helmaa olisi ehkä voinut vähän levitellä kuvaa varten...


Takaosan selkäosassakin saattaa jokunen ylimääräinen sentti olla.... ;)
Apuva, nyt mua alkoi häiritsemään ihan mahdottomasti tuo vasen rinnuksen sauma. Onko se oikeasti noin erilainen oikean puolen kanssa joka taas tuntuu istuvan meikäläisen (nykyisiin) kurveihin oikein hyvin. En huomannutkaan sitä ennenkun näin nämä kuvat. Nyt sitä sitten tietää mitä mielessä pyörii ensiyönä...

tiistai 3. syyskuuta 2013

"Helsfjöörnes"-mekko vai mikä ihme se nyt oli?

Nyt se alkaa!

Siis se keskiaikasujen valmistaminen, ihan niinkun oikeesti! Tytön, miehen ja minun alusmekot on jo valmiina ja minun päällysmekon osat on leikattu ja neulotettu hihoja lukuunottamatta. Tänään jos pääsis jo kasaamaan tuota ihanuutta...

Jos nyt en ole ihan täysin väärässä, korjatkaa toki jos olen, tämä on 1300-luvun mekko. Siis se Herjolfsnes-mekko. Miksi sillä pitää olla noin vaikea nimi mitä en kertakaikkiaan osaa lausua enkä oikein edes kirjoittaa ilman mallia ;) Tämän päälle tulee siis vielä toinen päällysmekko mihin tulee lyhyet hihat. Ommeltavaa ja pitkää saumaa siis tulee riittämään.
Nuppineuloilla päälle kasattuna...

Mekkoon ei tule laahusta ;) Tässä vaan takakiila on vielä leikkaamatta sopivan mittaiseksi.

Aikaa neljän keskiaika-asun valmistamiseen 11kk... Toivottavasti mä ehdin saada kaiken valmiiksi.