keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kirjoneuleen esiäiti

Nyt kun olen innostunut neulomisesta niin halusin kokeilla kirjoneuletta. Ajattelin että otetaan ekaksi työksi tytölle tumput ja kuvioksi ihan vaan pystyraita.

Katotaan mitä näistä tulee :)

Villisten pikakorjaus

Fiksasin naapurista saadut villikset. Lörpsähtänyt vyötärö sai nauhan ympärilleen. Eipä ollut suuri vaiva ja pöksyt on just sopivat meidän typykälle!

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Typykälle villasukat

Talvi tulee sille ei voi mitään, siksipä kutimista valmistui sukat. Toivottavasti mahtuvat vielä talvella.

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kesäkassi ja kranssi

Mistä tätä käsityöenergiaa yhtäkkiä tursuaa? Mä sain valmiiksi "joulukranssini" ja tänään Hipun päiväunien aikana ompelin itselleni kesäkassin :D

Aloitetaan sitten tästä mun "koko vuoden projektistani" joulukranssista. (Koko vuoden projekti, osa 1 ja osa 2. Tästä idea siis lähti ja tällainen siitä tuli minun tekemänäni. Tosin tästä tuli nyt ihan tälläinen kokovuoden kranssi, katotaan josko sitä innostuisi tekemään jouluksi toisen.

Kesäkassi valmistui taasen tämän ohjeen mukaan, kiitos vaan Hipulle (hupaisaa, että hyvä pussukan ohje löytyi juuri blogista jota pitää Hippu kun tuota esikoista nettimaailmassa kutsun myös Hipuksi).
Muutin alkuperäistä ohjetta sen verran, että suurensin pussukan kokoa jonkin verran ja lisäsin tuon olkahihnan.
Kesäkassiin mahtuu juuri kännykkä, lompakko ja vaikka hyttysmyrkkykin vielä ;)

Jopa vuoripuoli on siististi ommeltu eikä saumoja näy missään!


keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kestovaippojen tuunausta

Pitkästä aikaa EDES JOTAIN tehtynä! Tänään oli pienimuotoinen "tuunaa ja korjaa vaippojasi"-päivä. Huomenna jatkuu :)

Ompelin yhden perhostaiton (frotee + joustofrotee) ja yhteen pikkupikkuvaippuliin laittelin vaan tarrakiinnityksen ja sitten mä kokeilin seuraavanlaista tuunausta HappyNappy trikoovaippaan (100% puuvilla, ei kiinnitystä eikä reisikumppareita, koko M).

Ekassa kuvassa itse vaippa ennen tuunausta. Tokassa lisäimun kera, neppikiinnitys ja itse imussa yksinkertaisesti vaan 2 krs froteeta ja päällä coolmax. Tarrat ompelin tälläkertaa vähän eritavalla kun yleensä koska nyt on niin hoikka käyttäjä ja pitkät läpät. Jos ei toimi niin sitten puretaan ja kokeillaan jotain uutta, ihan nauhatkin vois olla ihan toimiva ratkaisu. Tarrasta en oo ihan varma edes mitä tuo on ja mitä tykkää toistuvista kuumista pesulämpötiloista.