lauantai 15. joulukuuta 2012

Neulapiilo

Tein viimein neuloille kotelon. Tähän asti ne ovat kulkeneet käsityölaukussa Minigrip-pussissa.

Virkkasin langasta kiinteillä silmukoilla tuollaisen suorakulmion joka sidotaan kiinni ketjusilmukka-nauhalla. Tekemiseen meni varmaan vartti, koristeluun toinen samanen kun en ollut ennen tuollaisia ketjusilmukka-koristeita tehnyt.


sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kynsikkäät

Minä olen vilukissa henkeen ja vereen joten tein itselleni tällaiset kynsikkäät lämmittämään. Nämä valmistuivat nopeasti ja pääsinpä kokeilemaan ekaa kertaa (!) pykäpistoa sitten kerhoaikojen.

Lanka: Pirtin Kehräämön 100% villalanka, valkoinen on varmaan seiskaveikkaa

tiistai 4. joulukuuta 2012

Kysymyksiä rukkitietäjille!

No nyt on rukki kotosalla, putsattuna ja käyttövalmiina.
Rulla pyörii ja sain sen jopa keräämään lankaa rullalle mutta ongelmia on.

1. Mistä saa ostettua nyöriksi tarkoitettua lankaa?
Tällähetkellä nyörinä on ihan jotain punottua nylonia, nätillä solmulla varustettuna... Miksi nyörissä ei saisi olla solmua vaan se pitäisi olla ommeltu kiinni?

2. Mikä on jarrunyöri?

3. Kokeilin ihan seiskaveikalla miten tuo häkkyrä imee lankaa rullalle, kierrettä tulee paljon kun rukki ei kai vedä lankaa tarpeeksi nopeasti rullalle? Onko vika rukissa vai kehrääjässä?

4. Pitäisikö rullan ja lyhdyn pyöriä erikseen? Rulla tuntuu olevan aika tiukasti kiinni lyhdyssä ja se ei pyöri kovin helposti lyhdyn sisällä? Mitä asialle voi tehdä ja pitääkö sille ylipäätään tehdä mitään.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Rukki

Käsityöliike Kankurin Ilo myi minulle tarpeettomana siellä lojuneen rukin! Maanantaina pitäisi käydä hakemassa se uuteen kotiin.

En ole koskaan ennen rukilla kehrännyt joten katsotaan opinko mä sen omin neuvoin vai pitääkö lähteä etsimään apua.