torstai 25. lokakuuta 2012

Ruskeat neulakintaat

Taas valmistui yksi pari, kovasti olis omaan mieleen mutta eiköhän nämäkin lahjaksi mene. Pitää tehdä itselle omat! Ranteeseen ajattelin kokeilla koristeeksi iskunauhaa. Pitää vaan tonkia lankavarastoja, että onko siellä jotain siihen sopivaa lankaa... Nappaan vielä lisäkuvan kunhan saan ne tehtyä.

Lankana Pirtin Kehräämön 100% villalanka, siellä täällä seassa vielä heinää :)
Tällä langalla tuli kyllä paljon nätimmän näköistä jälkeä kun tuolla SandsGarnin langalla. Toki, onhan nämä jo kolmannet parit, että ehkä silläkin on vaikutusta ;) Innolla jatkokurssia odotellen...

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tunisialaista

Päätin päästä helmpommalla ja purin toisesta tumpusta kavennuksen ja tein sen uudelleen. Ja nyt ne ovat valmiit. Pukin konttiin nämäkin!

Lanka: 7 veljestä, silmukoita 42, peukalossa 8

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

AAAARRGGHH!


Tein sitten kaksi saman käden tumppua. Nyt mun pitää tehdä vielä kaksi samanlaista lisää että saan parit noille kummallekin....  ja nyt pitää ostaa lisää tota oranssia lankaa.


tiistai 9. lokakuuta 2012

Huonon tikin säätönappula

Äsken käyty keskustelu minun ja mieheni välillä, kun mieheni meni työhuoneeseen.
M = mies, S = Satu 

M: Sun jossain laitteessa on valo.
S: Ai, missä laitteessa?
M: No tossa saumurissa.
S: Sammuta se, siellä oikeella puolella on nappi.
M: En mä uskalla, painan kuitenkin jotain "huonon tikin säätönappulaa".

Noh, sammuihan se laite, mutta jäin miettimään että monesti kyllä tuntuu että saumureissa ja ompelukoneissakin on todella se huonon tikin säätönappula. Yhtäkkiä kone vaan tekee mitä sattuu ja sitten kun siihen hermostuu ja jatkaa töitä tunnin/päivän/vuoden päästä niin kaikki toimiikin taas juuri niinkuin pitää! ;)

Kurarukkaset vauvalle

Tein tytölle kurarukkaset PUL-kankaasta, näin sain kätevästi tilkutkin käytettyä.

Oli helpot ja nopeat ommella, isommatkin nuo olisivat voineet olla mutta menevät ihan hyvin kuitenkin ä-pakkauksen rukkasten päälle.

maanantai 8. lokakuuta 2012

Käsityötä se on tämäkin

Askareluinspiraatio iski, prässäsin vaahteranlehtiä ja laminoin ne.
Pistin kiinni tytön huoneen ikkunaan ja oveen. WC:n seinään ja oveenkin riitti muutama lehti.

Nopeita kännykkäräpsyjä tälläkertaa. Ja niinkun huomaatte katsoessanne "ikkunasta" ulos, että niitä vaahteranlehtiä kyllä riittää......

torstai 4. lokakuuta 2012

Neulakinnastekniikan jatkokurssi

Sinnepä ilmoitin itseni juuri, 14.11 on ensimmäinen kerta. Kivaa nähdä ykköskurssin "kurssikavereita" kun tiedän että jotkut on sinne tulossa.

Ajattelin opetella tekemään sukat!

Neulakintaat miehelle

Miehen neulakintaat valmistuivat tänään. Jotain ihmeellistä onnistuin tekemään sillä peukaloista tuli valtavan leveät ja ne ovat väärässä kohtaa kinnasta. Ihan siis siinä reunassa eikä kämmenen puolella. No, mies vakuutti että ne on ihan hyvät :) Onhan ne jos ei kauheen läheltä katso ;)


Itsetehty lautanauha!


Voihan kanttinauha!

Kuva: http://www.harmannauha.fi/kanttinauhat.html

Nyt jakoon kaikki hyvät vinkit kanttinauhan ompeluun!

Mä en ole ikinä oikein osannut tätä touhua ja se todettiin taas kun pitäisi kantata patalapun reunat, jälki on suorastaan kammottavaa. Työn alla on siis se koukkuamalla tehty neliö jonka taustalle tulee puuvillakangasta, olen ommellut ne osat toisiinsa kiinni reunoista koska ilman tätä ompelu oli melkein mahdotonta kun toinen kangas venyy ja toinen ei.

Minähän en luovuta, mä kanttaan ne reunat vaikka se olisi mun viimeinen tekoni!